top of page
sound healing sound bath kristal klankschalen Tibetaanse Himalayaanse klankschalen handpan gong

Sound healing

sound healing sound bath handpan studio Amstelveen

Wat is Sound healing?

Klankmeditatie en sound healing hebben wortels die teruggaan tot prehistorische culturen. De inzet van geluid, muziek en vibraties voor therapeutische of rituele doeleinden is al duizenden jaren een universeel verschijnsel, dat voorkomt in tal van culturen over de hele wereld. In al deze culturen en beschavingen zien we terugkerende thema’s: de kracht van geluid om te genezen, het gebruik van ritme om veranderde staten van bewustzijn te bereiken, en het geloof in de spirituele dimensies van muziek en klank. Hoewel de specifieke technieken en overtuigingen kunnen verschillen, spreekt uit deze rijke geschiedenis een universele erkenning van de diepgaande invloed die geluid op ons welzijn kan hebben.

Muziek en klank hebben altijd een fundamentele rol gespeeld in de menselijke geschiedenis. Deze universele talen zijn niet alleen manieren om emoties uit te drukken en verhalen te vertellen, maar ze zijn ook diep geworteld in spirituele en genezende praktijken. Het is daarom niet verrassend dat veel oude culturen specifieke godheden hebben die muziek, zang, en klank vertegenwoordigen. Geluid is dan ook het meest fundamentele wat er is in het universum. Alles heeft een eigen frequentie.

Bij het ontvangen van een klankbad word je begeleid van Beta/Gamma-hersengolven (wakkere, actieve staat) naar Theta/Delta-hersengolven (ontspannen, slaap staat). Hierdoor kunnen je lichaam en geest de spanning en emoties loslaten die jou tegenhouden. Omdat ons lichaam voor bijna 75% uit water bestaat en daardoor een uitstekende geleider is voor geluidstrillingen, zullen de geluiden je begeleiden naar datgene wat op dat moment voor jou nodig is.

Er wordt een veilige ruimte gecreëerd waar je kunt genieten van de helende klanken van exclusieve Alchemy Crystal Singing Bowls van Crystal Tones uit VS gemaakt van puur kwartskristal en vermengd met de beste edelstenen, halfedelstenen en edele metalen die specifieke genezende eigenschappen bevatten. Elke schaal is uniek en brengt een eigen geluid, trilling en activering met zich mee. Deze worden gecombineerd met Himalayaanse schalen, Handpan, Gong en nog veel meer instrumenten. Geef jezelf over aan een magische klankreis waarbij je in een meditatieve staat wordt geleid om te ontspannen, los te laten en te healen. Je kunt beelden en kleuren zien. Je kunt bepaalde emoties ervaren. Alles mag er zijn.

Sound healing of Sound bath zijn in wezen hetzelfde waar er bij Sound healing sprake is van een prive sessie en er dieper ingegaan kan worden op de behoeftes en reis van de deelnemer. Sound baths worden als klankconcerten gegeven voor groepen. Kijk daarvoor bij Events voor de aankomende keren. In mijn studio bied ik 1 op 1 en Duo sessies aan, leuk voor als je het met een vriend(in) of partner wilt ervaren.

Sound healing is voor jou als je

 • op zoek bent naar ontspanning

 • onverwerkte emoties hebt

 • stress en spanning ervaart

 • gebrek hebt aan (zelf)liefde

 • teveel in je hoofd zit

 • moeite hebt met slapen

 • fysieke klachten ervaart die je niet direct kunt herleiden

De behandeling

Draag iets comfortabels en warms aangezien je tijdens de sessie zult liggen. Met yogamatten, dekens, bolsters en oogkussens is alles aanwezig voor jouw comfort. 

Je wordt verwelkomt in mijn studio die is omgetoverd in een Sound healing temple. Met mooie welkomstmuziek, heerlijke geur van etherische olie uit de diffuser en lichteffecten kom je direct in een ontspannen staat.

We beginnen de ceremonie met een korte meditatie en het zetten van de intentie. Vervolgens mag je gaan liggen, je ogen sluiten en begint de klankreis. Er zullen stiltes zijn tussen instrumenten en partijen om te verwerken. Op het einde is er tijd om rustig terug te keren en te reflecteren.

Contra-indicaties:

Deze sessie is minder geschikt voor mensen met epilepsie, manie, psychoses, ernstige hartproblemen, lage bloeddruk, implantaten, metalen onderdelen of medische hulpmiddelen. Voor mensen met gehoorproblemen en zwangere vrouwen is voorzichtigheid geboden.

Dit kan een Sound healing sessie jou brengen:

 • Ontspanning en rust in hoofd en lichaam

 • Verlagen van stress, angst, depressie, spanning

 • Helen van onverwerkte emoties 

 • Verhogen van het bewustzijn en de mentale helderheid

 • Verdiepen van de verbinding met je intuïtie

 • Boosten van je zelfhelend vermogen en immuunsysteem

 • Verlichten van pijn en versnellen van genezing 

Voor iedereen zal de sessie precies brengen wat diegene op dat moment nodig heeft. Hou rekening met verwerking tot enkele dagen na de behandeling.

Ja, dit wil ik!

Green Plant

The medicine of the future will be music and sound."

Edgar Cayce

bottom of page