top of page
Energetische massage holistische als geheel beschouwd voor jouw welzijn op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. ontspannend en blokkades opgeheven zelfhelend vermogen lichaam activeren

Holistic massage

Energetische massage holistisch, ontspannend, emoties blokkades verwijderen, diepere lagen

Wat is Holistic massage?

Bij een holistische massage word jij vanuit het holisme als geheel beschouwd voor jouw welzijn op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Er wordt gewerkt op de energiebanen (meridianen) in het lichaam en met de overdracht van universele energie. Hierdoor worden blokkades opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd waarmee de natuurlijke energiestromingen in het lichaam weer in balans komen. Vaak zitten stress en onverwerkte emoties vast in ons lichaam in de vorm van spanning waardoor de energie niet vrijuit kan stromen. Tijdens de energetische massage krijgt het de ruimte om zich te openbaren. Dit zorgt ervoor dat er weer beweging komt in wat vastzit, zowel in je lichaam als op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Door de aanraking keert je aandacht naar binnen en wordt je bewuster van wat er binnen in je leeft. Emoties, gedachten en overtuigingen worden, naast allerlei praktische zaken, als veroorzaker van ziektes gezien. Om de invloed van gedachten en overtuigingen positief te beïnvloeden, wordt middels massage de energie bewogen om vrij te stromen. Een klacht of ziekte geeft aan dat de balans in het lichaam verstoord is en de massage is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Door aanwezig te zijn in je lichaam krijg je meer rust in je hoofd en ervaar je bewuster wat je voelt. Je voelt beter aan waar jouw grenzen liggen en wanneer je lichaam rust nodig heeft.

De overdracht van energie vindt plaats met specifieke strijkende bewegingen en handopleggingen. De energie gaat precies naar toe waar het op dat moment nodig is, naar de plaatsen waar een blokkade zit. Tijdens de massage kun je de werking van de energie voelen door bijv. sensaties van warmte, kou, rillingen, pulsaties, actieve darmen, moeheid, emoties. Dat mag er allemaal zijn en gaat vanzelf voorbij. Het kan ook zijn dat je niet direct iets voelt en dat de werking zich naderhand mag vertonen. Iedere ervaring is anders.

Holistic massage is voor jou als je

 • op zoek bent naar ontspanning

 • onverwerkte emoties hebt

 • stress en spanning ervaart

 • gebrek hebt aan (zelf)liefde

 • teveel in je hoofd zit

 • fysieke klachten ervaart die je niet direct kunt herleiden

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling volgt een kort gesprek waarin we in gaan op de reden of hulpvraag voor je bezoek. Ik stem daarmee de behandeling zo goed mogelijk af op jouw behoeftes.

Je mag dan zonder kleding met alleen een onderbroek/slip plaatsnemen op de massagetafel en krijgt een massagelaken over je heen. Het gebied wat niet gemasseerd wordt blijft bedekt zo kan jouw energie bij je blijven terwijl je heerlijk ontspant. Ik ga intuïtief het boven-, midden- en onderlichaam langs van het hoofd tot en met de voeten, zowel voor- als achterzijde. Tijdens de behandeling mag je in jezelf keren en je overgeven met ontspannende muziek op de achtergrond en de heerlijke geur van etherische olie uit de diffuser.

Na afloop van de behandeling bespreken we na hoe jouw ervaring was en wat ik onderweg ben tegengekomen bij je. 

Dit kan een Holistic massage behandeling jou brengen:

 • Ontspanning en rust in hoofd en lichaam

 • Helen van onverwerkte emoties 

 • Hervinden van focus en energie in je leven

 • Herstellen van je zelfliefde en vertrouwen

 • Stimuleren van een betere gronding 

 • Boosten van je zelfhelend vermogen en immuunsysteem

 • Verlichten van pijn en versnellen van genezing 

Voor iedereen zal de behandeling precies brengen wat diegene op dat moment nodig heeft. Hou rekening met verwerking tot enkele dagen na de behandeling.

Ja, dit wil ik!

Green Plant

“E-motions are energy in motion. If they are not expressed, the energy is repressed. As energy it has to go somewhere. Emotional energy moves us as does all energy...To deny emotion is to deny the ground and vital energy of our life”

― John Bradshaw

bottom of page